Ta hand om håret

Det bästa du kan göra mot ditt hår är att ta hand om det mellan besöken till salongen. Men hur och vad ska du göra för att ta hand om ditt hår på bästa sätt? Det finns en hel den enkla knep att ta till.

har-for-ogonAtt hålla sitt hår fräscht och välmående mellan besöken hos frisören är det många av oss som vill, men kanske inte vet hur. Såsom att sova med håret i en tofs är ju något man sedan barnsben fått höra är dåligt för håret, vilket det inte alls behöver vara om man gör detta på rätt sätt. Det är något som bland annat modemagasinet Chic skriver om där man förklarar detta enligt följande:

”Sover du med håret uppsatt i en knut kan håret hålla sig fräschare längre, eftersom det varken blir tovigt eller trassligt. Att reda ut ett tovigt hår varje morgon sliter mer på håret än vad det gör om du har det uppsatt.”

Självklart är citatet ovan inte det enda knepet som finns i boken att ta till, utan det finns en rad andra saker man kan göra också. Till exempel skriver Veckorevyn om hur man med små medel kan undvika att göra sitt hår frissigt genom att till exempel byta örngott från bomull till siden eller satin – på så vis absorberas inte fett och oljor i kudden på samma sätt som de gör i bomull. Siden och satin främjar nämligen fukt och kan hjälpa till att olja in ditt hår på ett naturligtvis för att bevara fukten istället för att dra ner all fukt i kudden och torka ut håret. något annat som också rekommenderas av många är att klippa sig omkring var sjätte vecka, något man kan boka hos http://www.salongheadzone.se exempelvis, och också att man mellan klippningarna faktiskt gör det som ens frisör ber en om att göra – text följa rådet att bara schamponera två gånger i veckan och att faktiskt använda den där hårinpackningen en gång i månaden, vilket är samma som Elle tipsar om. Följer du dessa råd kommer håret garanterat bli friskare!