Slipp jobbig skoskav

Att köpa ett par nya snygga skor är bland det bästa man kan göra. Men något som kommer med de nya skorna, som inte alls är lika roligt, är skoskavet. Det finns som tur är knep som kan göra att man slipper de ömmande fötterna.

8450164-herrskor

Nu när hösten är här är det dags att köpa ett par nya skor, som passar det lite kyligare och regnigare vädret.

”Denna höst är det bekvämlighet i kombination med en snygg design som står högst i kurs när det kommer till skomode.” Läs mer.

Gå in skorna lättare

Men precis som alltid när man köper nya skor, innebär de en hel del skoskav innan man gått in dem. För att slippa den smärtsamma perioden när man går in skorna, med blåsor och skavsår, kan man faktiskt ta till några knep. Man kan nämligen gå in skorna utan att behöva ha på sig dem. Detta gör man med hjälp av ett par strumpor och en hårtork.

Värm upp skorna

Knepet går till så att man tar på sig strumporna och sedan de nya skorna. Efter att ha gjort detta är det dags att gå med skorna på sig inomhus, känna efter hur skorna sitter och se var de är mest trånga och obekväma. Nu är det dags att plocka fram hårtorken. Med låg värme siktar man in sig på de delar av skorna som skavt mest. Efter att ha värmt upp en obekväm del av skorna i ett par sekunder är det dags att gå vidare till nästa punkt. Ytterligare ett tips kan vara att börja med att värma insidan av skorna innan man tar på sig dem och sedan värma utsidan medan man rör på tårna.(Källa)