Skaffa snygga stödstrumpor

Du har säkert hört talas om stödstrumpan, men bara förknippat det med äldre människor med åderbråck? Stödstrumpan är till för alla som vill öka blodcirkulationen i kroppen och rekommenderas faktiskt inte bara till äldre, utan till alla som vill må bra. Gravida använder dem för att undvika problem, folk som tränar uppskattar kompression och det är bra om du har ett monotont jobb.

Källa: Funq Wear

Källa: Funq Wear

Listan kan göras lång på människor som använder stödstrumpor och kompressionskläder. Många tänker sig nog att stödstrumpor inte alltid låter så värst snyggt eller moderiktigt, men då tar man fel! Funq Wear har alla möjliga roliga motiv och snygga kollektioner. Att kombinera snyggt och praktiskt är mycket inne och allt som har en bra funktion säljer riktigt bra just nu. Stödstrumpan har en grundläggande smart funktion och vi ska gå igenom lite närmre vad den är bra för, inte bara för äldre med lågt blodtryck.

Kompressionsstrumpor förbättrar blodcirkulation

Syftet med stödstrumpan är att motverka svullnader i benen eftersom den är konstruerad för att öka blodgenomströmningen. I Svensk Dam skriver man också att det är bra när man tränar för att minska kramp eller mjölksyra. Stödstrumpan skapar ett naturligt tryck under knäna vilket gör att blodcirkulationen underlättas. Både för den som sitter still mycket eller tvärtom rör sig ofta är stödstrumpan ett mycket bra sätt att undvika problem med trötthetskänslan i benen.

Strängt taget handlar det om att hjälpa blodtrycket på rätt väg. Anledningen till att man kan få obehagskänslor i benen eller svullnader och åderbråck beror på att det är tungt för blodet att färdas från fötterna och ända upp till hjärtat igen. Det stödstrumpan gör är alltså att stötta genomfarten av bloden i benen, som ju sitter längst från hjärtat och dessutom har jordens dragningskraft emot sig!

Stödstrumpan är skön också!

Om du står mycket bakom en servicedisk eller kanske sitter ner på ett kontor är det också en mycket bra idé att fundera på stödstrumpor. Du kommer förmodligen själv märka skillnaden snabbt. Många upplever nämligen att de får sömnsvårigheter av krypande känslor i benen efter en arbetsdag, och det kan ha att göra med att blodcirkulationen är dålig. Stödstrumpan kan lindra de besvären om du använder dem över dagen och tar av dem på kvällen sedan. Många tycker också att det är skönt med kläder som sitter åt på bra ställen och att det skapar en allmänt harmonisk känsla utöver de fysiska effekterna av strumporna.

Testar du stödstrumpan kommer du säkert också bli en av de som inte tvekar på att ge bort ett par i present till någon du bryr dig lite extra mycket om. Kanske känner du någon som tränar mycket och som vill bli av med den trötta känslan i benen? Köper du ett par snygga stödstrumpor kommer du säkert få många uppskattande tack. Det skadar ju inte att den dessutom motverkar blodproppar, åderbråck och svullnader. Som tur är kan de vara snygga också.