Nytt till våren

Äntligen kan vi slänga bort de tunga, jobbiga vinterkläderna nu när värmen kommit! Inga mer tunga kängor och tjocka vinterjackor, nu är det dags för snygga skinnjackor, kjolar och shorts, nätta skor och andra damkläder. Det är väldigt härligt när vår- och sommarkläderna kommer in i butikerna med sina lätta tyger, starka färger och spännande mönster.

I tidningar som ELLE finns det fullt av inspiration för den som vill fräscha upp sin garderob ordentligt. Men vad ska man då tänka på när man uppdaterar garderoben?

  • Se till att välja bra basplagg när du handlar. De kan du sedan mixa och matcha med mer speciella kläder för att få den stil du vill ha.
  • Köp kläder av god kvalitet. När du står där i butiken bör du kolla på sömmar, material och liknande. För hur tråkigt är det inte när linnet man köpt drar snett efter andra tvätten? Kolla trådraken och köp inte kläder som mest är syntetmaterial, de blir ofta fula och tappar formen. Du får kanske köpa färre plagg, men de kommer hålla sig snygga längre än en massa billiga.
  • Accessoarer är viktigt också! De kan få en outfit att se helt annorlunda ut, så se till att ha gott om accessoarer att variera mellan så kan du få till många snygga versioner på dina outfits.
  • På våren och sommaren är en hatt eller keps riktigt skönt att ha! Förutom att det skyddar ansiktet från solen så kan det enkelt dölja en eventuell dålig hårdag. Och håret kan också behöva skyddas från solen emellanåt!

Innan du går ut och shoppar, gör en rejäl rensning av garderoben! Lägg undan vinterkläder så att du får mer plats, och släng eller skänk bort kläder du ändå inte använder. Det är nästan fånigt hur många plagg vi ofta har i garderoberna som vi inte har använt på väldigt länge, som vi inte längre kommer i eller bara inte tycker passar vår stil längre. Sälj dem, skänk dem eller släng dem. Det finns ingen mening med att ha dem skräpandes i garderoben. Sedan kan du med gott samvete (särskilt om du skänkt bort kläderna!) börja fylla garderoben med nya snygga kläder.