Modevåren 2017 är här

Vad är egentligen aktuellt när det kommer till mode för våren 2017? Här listar vi plagg, material och former som kan vara kul att hålla ögonen öppna efter.

regnkappa regnjackaPå modefronten är många medvetna om att 90-talet med sina magtröjor, polotröjor och platåskor ett bra tag varit tillbaka i full kraft. Det har vi även skrivit om i ett tidigare publicerat inlägg. Men vad spås vara trenderna som går starkt under våren 2017?

I Elle listas ett antal nyckeltrender som tagit direkt från catwalks runt världen, och som förmodas influera modet och kläderna i butikerna nu till den annalkande våren. Säsongen tros bjuda på en hel del kläder i vitt. Det sägs i artikeln att vitt är vårens trendigaste färg och med detta är kulören fräsch, snygg och krispig tillsammans med vårljuset som börjar smyga sig på. Fortfarande tycks volanger på kläder vara inne och vi får inte nog av blusar och klänningar som böljande tar form på våra kroppar. Det kan vara både på ett romantiskt sätt och på ett mer skulpturalt, det hela beror på vad man själv gillar.

Siden, genomskinligt och regnkappor

Annat som tar plats på modescenen är materialtyper, i vår är siden helt rätt och det gärna i kappor, blusar och inte minst – byxor. Matcha gärna i hela set från topp till tå. Om sammet var det mest använda materialet förutom bomull förra året så är siden årets val. Dessutom är see-through hett och hud får gärna synas genom skira tyger och transparanta plagg. Regnrocken kommer med full fart och det kan sägas vara det lilla extra att införskadffa sig, varför inte i guld?

 

Säsongens viktigaste investering är en vit klänning. Det finns ljuvliga spetsvarianter, både till fest och vardag. Och på stranden kommer den långa svala bomullstunikan sitta som en smäck- Elle