Många öppna för skönhetsingrepp

Många kan tänka sig att förändra något med sitt utseende genom att göra ett skönhetsingrepp. Cirka 60 procent av Sveriges kvinnor kan tänka sig att göra ett skönhetsingrepp, enligt en undersökning. Samtidigt är det fortfarande ganska tabubelagt att prata om sina ingrepp offentligt.

Allt fler vill göra skönhetsingrepp. Men frågan är hur många som faktiskt gör det. Det där med att följa sina drömmar kanske inte blir lika självklart, för skönhetsingrepp kostar endel och kräver mod. Det gäller att vända sig till en pålitlig aktör, som tillexempel https://www.drtore.com/. Det finns gott om skojare på marknaden.

Så många svenskar kan tänka sig göra ett ingrepp

Visst är det så att ingen undersökning kan visa ett solklart resultat. Men enligt en som det skrivs om i Expressen, överväger hela 62 procent av deltagande kvinnorna att göra någon typ av ingrepp. Det som kvinnorna i undersökningen allra helst ville göra är att var att göra en fettsugning., flöjt av att ta bort hårväxt på kroppen som är generande. Som tredjeplats, är det många som kan tänka sig att genomföra ett bröstlyft. När det kommer till äldre kvinnor är det många som kan tänka sig att göra ett ansiktslyft och bland yngre så är det många som kan tänka sig att förstora sina läppar. I en annan undersökning kring frågan, som det skrivs om i Metro, kan man läsa att en tredjedel av alla svenskar kan tänka sig att göra ett ingrepp, då alltså kvinnor som män.

Vill göra ingrepp men inte bli kritiserade

Dock är det ännu ganska tabubelagt med skönhetsingrepp, tyvärr. Detta trots att det blivit allt mer vanligt. Många kvinnor önskar att de kunde utföra skönhetsingrepp utan att bli kritiserade för det. Det är inget som vi idag pratar brett om, om man säger så.

Skönhetsjournalisten som testar olika ingrepp

Men om man nu vill göra ett ingrepp, men inte kan bestämma sig. Hur ska man göra då? Förmodligen ska du då inte göra ett ingrepp alls. Eller så läser du på om olika ingrepp för att få mer information om hur de görs, vad det kostar och vad som är riskerna. I en artikel från Sveriges Radio kan man läsa om Kristina Norman, som är Skönhetsjournalist och testar olika ingrepp på sin arbetstid. Sedan recenserar hon ingreppen och skriver om sina upplevelser, och tipsar om vad man bör tänka på innan ett skönhetsingrepp.