Hitta rätt outfit till studentfirandet

För den som ska ta studenten är det viktigt att börja planera i god tid. Många vill följa alla traditioner kring studenten, som att hitta rätt mössa, outfit, åka lastbilsflak och limousin. Studenttraditionerna har blivit både starkare och fler. Eftersom studenten bara sker en gång i livet behöver alla delar kännas helt rätt.

När du har köpt din studentmössa från https://galio.se/studentmossa kommer nästa steg, att hitta rätt outfit. Galio erbjuder studentmössor i många olika färger och stilar, vilket gör det lätt att matcha studentkläderna till mössan.

Fira en minnesvärd student

Idag vill många följa de många studenttraditioner som har vuxit fram på senare år. Studenten markerar ett steg in i vuxenvärlden, vilket gör att den ofta känns viktig för dagens unga.

– Studenten är en av livets höjdpunkter, precis som att födas och gifta sig. Den betyder att man tar riktning i livet, säger studenten Nova Allawardian till Svenska Dagbladet.

studentmössaEftersom traditionerna är många vid studenten kan det vara viktigt att tänka ekonomiskt. Det är inte alltid nödvändigt att köpa en kostym eller klänning till studenten, många hyr sina kläder eller handlar second hand. En äldre bröllopsklänning kan exempelvis sys om till studentfesten. Stadsmissionen är en av de kedjor med begagnade kläder som till våren efterlyser studentkläder. De tar in kostymer och balklänningar från allmänheten, bland annat skjortor, klänningar, kostymer och skor. Även fina väskor, manschettknappar och accessoarer går att hitta i second hand-butiken.

När det gäller val av studentklänning finns det många stilar att välja mellan. Kanske en kimonoklänning, en romantisk maxiklänning eller en enkel vit spetsklänning? För den som föredrar en kostym är mörkblått en traditionell studentfärg, men även grått, svart eller mönstrat går bra. En vit linneskjorta brukar passa bra till.