Fördelar med hårborttagning på klinik

Allt fler väljer att ta bort håret på en skönhetsklinik istället för hemma. Det finns flera fördelar med hårborttagning på klinik. Dels blir slutresultatet bättre, men det är även billigare i längden eftersom det är möjligt att få ett permanent resultat.

De flesta tar bort håret på olika ställen på kroppen. Benen, armhålorna, bikinilinjen, kinderna, bröstet, ryggen, ögonbrynen… Listan kan göras lång över kroppsdelar där kroppsbehåringen regelbundet tas bort. Många gör det hemma genom rakning och vaxning, men det går även att ta bort oönskad hårväxt på en skönhetsklinik. Här kan du läsa mer om de tre främsta fördelarna med att gå till en klinik för att ta bort håret.

Bättre resultat

Om du vill ha ett snyggt och proffsigt resultat bör du vända dig till en skönhetsklinik. De är proffs på att ta bort oönskad hårväxt på ett säkert och snyggt sätt. Du slipper att krångla med varmt och klibbigt vax hemma och kan istället koppla av. Allt du behöver göra är att boka hårborttagning och bestämma om du vill ha ett permanent resultat eller ej. Skönhetskliniker använder sig av olika metoder för att ta bort hår, exempelvis:

  • Laser
  • Vaxning
  • Epilering

Permanent resultat

En av de främsta fördelarna med hårborttagning på klinik är att det går att få ett permanent resultat. Om du är trött på att behöva raka och vaxa bort ditt hår kan detta vara den perfekta lösningen. Med en säker lasermetod tas håret bort på det önskade området. Priset och antalet behandlingar beror på olika faktorer och det bästa är att boka en konsultation hos en skönhetsklinik för att ta reda på vad som gäller för just dig. Oftast krävs det även att du låter håret växa ut innan behandlingen. Din skönhetsklinik kommer att ge instruktioner som gäller för din valda behandling.

Billigare i längden

En laserbehandling kan vara relativt dyr, i alla fall jämfört med rakning och vaxning hemma, men det krävs oftast bara några få behandlingar för att få ett resultat som håller för resten av livet. Med andra ord blir det ofta billigare i längden att genomföra en hårborttagning på en skönhetsklinik istället för att köpa rakhyvlar, rakskum, rakblad, vax och andra tillbehör.