Billigare mode

Som alla vet kostar kläder pengar. Det finns dock flera olika sätt att spara in på pengar även när man shoppar, så att man får mer pengar över. Och det behöver inte innebära att man köper alla sina kläder på H&M och Lindex.

Det finns många andra sätt att komma billigare undan. Några av de bästa är följande.

  • Börja med att leta begagnat. På sajter som Blocket, Tradera och Ebay, samt i butiker som Myrorna, kan man hitta det mesta man behöver i fråga om kläder. Allra bäst fynd kan man göra på loppisar som drivs av kyrkor och andra välgörenhetsorganisationer, men då får man oftast leta en hel del. Tänk bara på, när du handlar på nätet, att sajterna är en guldgruva för bedragare. Om något verkar för bra för att vara sant, då är det oftast det.
  • Många plagg är betydligt billigare att köpa från utlandet, om man vet sin storlek. Byxor i tumstorlekar kan man köpa från USA, men tänk på att du kan få betala tull då. Ofta är det ändå billigare än att köpa från en svensk butik.
  • Även svenska butiker kan dock vara billiga, framför allt om det rör sig om nätbutiker, och om man kan hitta rabattkod från Gratislandet. Går man ihop med sina vänner kan man spara stora pengar.