Bästa Alla hjärtans dag-presenten

Gelehjärtan i presentaskAlla hjärtans dag är snart här och det kan vara svårt att veta vad man ska ge sin käraste. Många önskar sig immateriella presenter som ömhet och tid. Det som flest uppger att de helst inte vill ha, är geléhjärtan.

Enligt en studie som Metro skriver om önskar sig svenskarna tid, omtanke, ömhet och respekt i Alla hjärtans dag-present. De bästa presenterna går alltså inte att köpa i en affär och lyxiga parfymer och vackra smycken får lämna plats åt det immateriella. Det är gesterna som är viktiga. Experter tror att folk önskar sig detta på grund av att vi lever i ett tidspressat och hektiskt samhälle. Många får dåligt samvete för att de inte hinner med att vara den perfekta partnern när de måste bolla livets alla måsten.

Kalsonger eller kärleksromaner

Vill man ändå köpa en present till sin pojk- eller flickvän finns en rad olika alternativ. Till exempel är det många som uppskattar de gamla vanliga presenterna som till exempel choklad och blommor. Men det kan även vara en smart idé att köpa något form av klädesplagg. Till pojkvännen kan man hitta snygga kalsonger online som blir en perfekt present. Vill man att ens partner ska bli mer kärleksfull, bör man istället ge bort en kärleksroman i present. Ny forskning tyder på att personer som läser romantiska böcker ofta har lättare än andra att tolka sinnestämningar och ansiktsuttryck. Läs mer.

Geléhjärtan – big no-no!

Finns det någonting man ska undvika att ge sin kärlek på Alla hjärtans dag, så är det geléhjärtan. Detta visar en undersökning som DN tagit del av. Den näst minst populäras gåva att få är husgeråd. Det var många personer i undersökningen som uppgav att de önskar att deras partner vore mer kreativ när hen valde en present.