10 skäl att ta botox

Du kanske är av den gamla skolan som trodde att botox bara slätar ut rynkor? Men faktum är att botox kan åtgärda så mycket mer än det! Visst är det ingen som skulle tacka nej till slätare hy, gladare mungipor och ett leende utan skrikande kråksparkar? Men vad sägs som att det botar skelögdhet, svettningar och migrän? Då kanske till och med den dömande släktingen skulle få tänka om.

Botox är ett valbeprövat sätt att bli av med rynkor på. Det ökar i popularitet globalt och i Sverige och ständigt hittar man nya saker som botox kan vara bra till. Överväger man själv att göra en behandling kan man därför lugna sig med att det är en behandling som har testats under mycket lång tid. Gå till den som är bäst på Botox behandling och ge ditt ansikte en slät och snygg look, för varför gå runt och gömma sig när så många väljer att inte göra det?

Estetiska skäl att ta botox

Du känner säkert till de estetiska skälen till varför man skulle ta botox, men låt oss uppdatera dig en gång till. Det är nämligen inte bara den klassiska bekymmersrynkan som ska bort när man injicerar botox idag. Tvärtom kan man konsultera med en specialist om vad man kan åstadkomma. Botox hjälper mot:

  • Rynkor i pannan
  • Sura mungipor
  • Kråksparkar runt ögonen
  • Släta ut rynkor
  • Hängande ögonlock

Trenden går mot en ökad popularitet för botox och att det dessutom vandrar ner i åldrarna. Nu kan även 20- och 30-åringar lägga sig på britsen för att injicera botox för att rynkorna över huvud taget inte ska uppstå. Dessutom börjar det bli vanligare även bland män, och även könsöverskridande personer och icke-binära har börjat forma sitt utseende i större utsträckning med hjälp av just vår käre vän botox. Det är med andra ord inte bara du som går i botox-tankar…

Medicinska skäl att ta botox

Men botox började faktiskt inte alls som ett skönhetspreparat. Botox, eller det medicinska namnet botolinum toxin är, som för den som behärskar basic latin, ett gift (toxin), och inget gift som helst – utan nervgift. Kan ju låta livsfarligt och inte som något man ska använda i medicinskt syfte, hur låter då den här listan. Medicinska skäl att använda botox:

Så innan man sätter sina fördömande glasögon på nästippen kan det vara bra att veta att botox är en vanligt förekommande i läkemedelsbranschen. Botox är en starkt försvagad form av nervgiftet, som i annat fall skulle orsaka sjukdomen botulism. Som svettborttagningsmetod försvagar man svettkörtlarna och för att bota skelögdhet hos patienter som man inte vill ska behöva genomgå kirurgisk behandling injicerar man intill det drabbade ögat. Det viktiga är bara att gå till en klinik som har lång erfarenhet. De är nämligen bättre på konsultation och allmän rådgivning ifall du själv känner dig osäker.